Woonkamer trends 2021: tips & ideeën

Woonkamer trends 2021

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Onze beste woonkamer trends voor het jaar 2021! Het liefst nemen wij een tijdmachine naar het jaar 2021, dit jaar kan namelijk niet snel genoeg voorbij gaan. Iedereen zit veel waarschijnlijk veel thuis, een beetje inspiratie voor de woonkamer kan vast geen kwaad.

In dit artikel vind je een aantal woonkamer trends van het jaar 2021. De kleur blauw gaat volgend jaar een grote rol spelen. Ook ronde vormen, minimalistische designs en natuurlijke invloeden gaan we steeds meer terug zien in de woonkamers en badkamers van 2021.

Tip van Woondesigns: wil je een eigen woonkamer ontwerpen en ben je klaar met meubels die niet in je interieur passen? Gebruik dit>>

Om te beginnen laten we hieronder een lijstje zien met alle trends die wij gaan behandelen.

Klassiek blauw

Heb jij een voorliefde voor de kleur blauw? Dan heb je geen problemen met deze trend. De kleur blauw staat voor onschuld, oprechtheid en balans. De kleur blauw vind je ook terug in de natuur, namelijk water en lucht.

Er zijn veel verschillende tonen van de kleur blauw, maar donkerblauw gaat deze trend echt vormgeven in 2021.

Woonkamer trends 2021

Het hoeft ook zeker geen gigantische aanpassing te zijn, twee kussen op de bank of een leuk blauw dekentje kan al wonderen verrichten. Heb je nog meer leuke ideeën om blauw in jouw woning te laten shinen? Laat een reactie achter in de comments, misschien voegen wij deze toe aan onze lijst met woonkamer trends 2021.

Gekleurd glaswerk

Woonkamer trends 2021

Een trend rechtstreeks uit middeleeuwen maakt gek genoeg in het jaar 2021 een comeback. Gekleurd glaswerk komt je vast en zeker bekend voor. Vroeger werd het namelijk vaak gebruikt in kerken of kapellen om meer sfeer te creëren. Dankzij de kleuren in het glaswerk lieten de zonnestralen mooie kleurrijke patronen achter in kerken of adellijke kastelen.

Deze “glazige” woonkamer trend zal in 2021 jouw inrichting een unieke twist kunnen geven. Gekleurd glaswerk is namelijk een ontzettend leuke variant op het normale doorzichtige glas.

blank

Onze tip: Grote gekleurde glasplaten zijn duur, kies voor gekleurde raamfolie. Werkt net zo goed en is stukken goedkoper!

Gebogen vormen

Een interessante woonkamer trends van het jaar 2021! Bij deze trend draait het allemaal om ronde en gebogen vormen. De ronde afwerking van voorwerpen of grote objecten is hierbij belangrijk. Denk aan een leuke eettafel met matching stoelen of een modern rond vloerkleed. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Minimalistisch design

blank

Deze woonkamer trend spreekt voor zich. Het minimale design gaat in 2021 weer zijn weg terug vinden. Minimalisme gaat over het eenvoudig en overzichtelijk houden van een woonruimte. Daarbij, het accent leggen op kenmerken van architectuur en de vormgeving in een ruimte. Minder is meer bij minimalisten.

De schoonheid van deze designvorm is voor vele onbegrijpbaar. Maar een groot deel van de bevolking leeft ervoor. Zij houden gewoon niet van drukte in huis en kiezen daarom voor zo min mogelijke belasting in de woonkamer.

Neutraal Design

Deze heeft ook een plekje tussen deze woonkamer trends in het jaar 2021 is voor alle designers onder ons die het graag simpel houden. Bij deze trend draait het om subtiliteit, eenvoud en wordt er niet gestreden om aandacht. Neutrale verfkleuren maken het verschil bij deze trend.

Modern 80’s

blank

Dit pareltje uit deze lijst met woonkamer trends van het jaar 2021 gaat zeker opvallen. Onder deze trend vallen grote geometrische vormen en felle poppende kleuren. De trend modern 80’s heeft zijn inspiratie gevonden uit Pop art en hedendaagse architectuur.

Een bekende Pop art vind je tegenwoordig veel terug in de straatscène waar graffiti kunstenaars zich uitleven met felle bonte kleuren.

blank

Maar hoe kan deze moderne jaren 80 Pop art nu intreden maken in jouw woonkamer? Hieronder een aantal opties:

  • Gebruik felle en bonte kleuren
  • Grote geometrische vormen
    • Vierkant, driehoekig en rond.
  • Kleurrijke woonaccessoires met jaren 80’s uitstraling

Wees creatief in jouw eigen ontwerp, en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die je vrolijk maakt, je lievelingskleur. Of je nou kiest voor vintage kleuren of felle groen blauwe tinten, het is jouw woning, maak er iets leuks van!

Scandinavisch

blank

Denk je wel eens aan een leven in Scandinavië? Misschien is de Scandinavische trend dan iets voor jou! Deze trend kenmerkt zich door veel lichte kleuren en ruimtelijkheid. In Scandinavische landen wordt er ook veel gewerkt met hout, steen en andere natuurlijke materialen. Daarbij moeten we echt toevoegen dat in Scandinavië, minimalistische woningen helemaal hip zijn.

Binnentuinen

Tuinieren hoeft niet alleen voor buiten een leuke hobby te zijn. De woonkamer trends in 2021 heeft er namelijk een outsider bij, planten. Tuinen komen in ontzettend veel verschillende vormen. Van Chinese tuinen tot groente tuintjes, alles is mogelijk.

woonkamer trends 2021

Bloemen, groentes, fruit of andere kweekbare tuintjes zijn niet alleen voor de tuinierders. Ook de echte interieur designers onder gaan het steeds meer toepassen. Bovendien heeft niet iedereen een tuin, of ruimte om juist dat te doen wat zij graag willen.

  • Plaats plantenpotten bij elkaar, dit creëert samenhorigheid in de binnentuin.
  • Gebruik hangplanten, deze kunnen soms wel een hele muur bedekken.
  • Koop een grote vierkante of langhoekige plantenbak. Vul deze met binnenplantjes.
blank

Het ontwerpen van een binnentuin hoeft niet moeilijk te zijn. Het gaat er in grote lijn vooral over om meer groen in jouw leefomgeving te integreren. Meer groen ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, maar ook extra zuurstof dankzij de fotosynthese van de plant.

Bedankt voor lezen, heb je nog vragen of wil je graag iets delen? Laat een reactie achter in de comments.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave