Woonkamer indeling met voorbeelden & tips!

Indeling woonkamer voorbeelden

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Woonkamer indeling voorbeelden! Een nieuwe indeling van jouw woonkamer kan een eindeloos proces zijn. Je wilt graag jouw woonkamer een frisse look geven, maar weet niet waar je moet beginnen. Wij helpen jou graag bij het creëren van een leuke, moderne en vooral gezellige woonkamer. Want wees maar eerlijk, soms schaam je je gewoon heel erg voor de indeling van jouw woonkamer als er opeens onverwachtse gasten binnenstormen.

Tip van Woondesigns: Woonkamer kasten

Een goede indeling hoef je uiteraard niet zelf uit te zoeken. Daarom geven we wat indeling woonkamer voorbeelden gratis weg, zodat jij hier inspiratie uit kunt halen. In deze blog geven we een aantal tips en voorbeelden waar je vooral op moet letten.

Indeling rechthoekige woonkamer voorbeelden

Indeling woonkamer voorbeelden

Tip van Woondesigns: Vloerkleden

1. Kies een centraal punt

De indeling van een rechthoekige woonkamer is moeilijker dan het lijkt. In deze ruimtes kan het namelijk snel tamelijk vol lijken. We beginnen meteen bij onze beste tip; kies een centraal punt (zoals de foto hierboven). Als je in een rechthoekige kamer een centraal punt kiest heb je al een stapje voor op anderen. Een centraal punt kan alles zijn in de woonkamer indeling, voorbeelden zijn; een leuk schilderij, jouw favorieten bank of vintage kastje tegen de muur. Wees niet te streng voor jezelf, het is uiteraard jouw huis dus kies wat jij mooi vindt!

Een rechthoekige woonkamer is vaak een stuk langer dan normaal, hierdoor vult de kamer zich snel op en kan een gevoel van drukte ontstaan. In dit soort kamers is het daarom belangrijk om vooral niet te veel accessoires of meubels te plaatsen. Hieronder wat voorbeelden van een woonkamer indeling.

woonkamer indeling voorbeelden
blank
blank
indeling woonkamer voorbeelden

2. Muren, kleuren & kasten

Een andere tip is om bij de indeling van jouw rechthoekige woonkamer de muren te gebruiken. Bijvoorbeeld een muur schilderen in een leuke retro verfkleur of andere favoriete kleur. Tegen deze fraai gekleurde wand(en) kun je dan leuke kasten plaatsen, dit geeft een extra leuk effect. Een kast tegen een geverfde muur komt namelijk vele male beter tot zijn recht, de muur trekt de aandacht namelijk naar de kast toe. Op de kast kun je bijvoorbeeld schilderijen of droogbloemen neerzetten, voor een extra leuk effect. Voorbeelden van ontzettend leuke kasten voor een frisse woonkamer indeling zijn bijvoorbeeld:

Zoals hierboven al genoemd hebben is het belangrijk om de indeling van de rechthoekige woonkamer niet te druk te maken. Haal daarom zoveel mogelijk kleine onnodige spulletjes uit de woonkamer. Op deze manier creëer je rust en lijkt de kamer groter dan dat hij eigenlijk is. Als je er toch voor wilt kiezen om spulletjes neer te zetten, kies er dan voor om deze aan de zijkant tegen de muur aan te plaatsen of op de kastjes. Dan staan deze namelijk niet in de weg.

blank
blank

3. Muurdecoraties

De meeste mensen die in de nieuwe woning gaan hebben de neiging om de muren helemaal vol te versieren. Wij begrijpen uiteraard dat je het niet kunt laten om de muren op te fleuren,  wees hier echter voorzichtig mee. Te veel muurversieringen of decoraties trekken de aandacht van het oog, waardoor mensen te veel hebben om naar te kijken. In een rechthoekige woonkamer met lange grote muren adviseren wij daarom om het niet te doen.

Voorbeelden indeling woonkamer met L-vorm

Een woonkamer met L-vorm komt in Nederland erg veel voor. Vaak zijn het woningen als appartementen of maisonnette waar een L-vorm in is geplaatst. Deze specifieke vorm komt dus vaak voor, maar veel bewoners hebben ook regelmatig moeite met de indeling van de woonkamer. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ze niet beschikken over geschikte meubels om de ruimte mee in te delen. Een ronde tafel, grote bank of andere meubels met ongewenste design-aspecten kunnen nog wel eens voor problemen zorgen bij de indeling van een woonkamer met L-vorm. Bij een L-vormige woonkamer is het belangrijk om de zithoek leuk in te richten. Uiteraard hebben wij wat leuke voorbeelden voor je:

woonkamer indeling voorbeelden
blank
woonkamer indeling voorbeelden

1. De televisie & bank

Tegenwoordig zijn de televisie en zitbank in iedere woonkamer het centrale punt. In een woonkamer met L-vorm is het belangrijk om eerst duidelijk te hebben voor jezelf waar de televisie en bank komen te staan. Je hebt hier namelijk beperkte keuze betreft de indeling. Een L-vormige woonkamer heeft meestal een lange en korte kant. De korte kant is ideaal om de televisie en bank te plaatsen, omdat er dan een groot deel van de woonkamer over blijft voor andere meubels en accessoires. Daarbij adviseren wij om de bank met de rug tegen de muur of ramen te plaatsen, zo creëer je een open ruimte i.p.v. een gesloten ruimte.

2. De vloerbedekking

blank

Een van de voorbeelden om de indeling van een L-vormige woonkamer net even dat extraatje te geven is een mooi zacht tapijt. Met een mooi groot tapijt in de “L-hoek” van jouw woonkamer creëer je eigenlijk een kleine chill ruimte in de woonkamer. Het tapijt is zorgt er namelijk voor dat de vloer als het ware ‘gebroken’ wordt, en er twee delen in de woonkamer ontstaan. Een tip die wij ooit hebben gekregen van een interieur ontwerper is dat het tapijt onder de bank altijd werkt. Een voor een leuke indeling van de woonkamer is dit het perfecte idee. Op de website Fonq heb je trouwens een aantal leuke vloerkleden:

  • Woood Nando Vloerkleed (Fonq)
  • Linie Design Asko Vloerkleed Grijs (Fonq)
  • MOOS Ezra Vloerkleed Groen (Fonq)

Hopelijk heb je wat aan onze voorbeelden en tips, veel succes met de indeling van jouw woonkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave