Wijn bewaren: hoe lang is wijn houdbaar?

Wijn bewaren

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Een fles wijn bewaren is een topic waar behoorlijk wat misverstanden over ontstaan. Zeker onder het genot van een lekker glaasje, kunnen discussies nog wel eens hoog oplopen.

Stel je hebt een tijd geleden van een ontzettend lieve vriendin een fles wijn gekregen. Zij was van de zomer namelijk op vakantie in Portugal en had bij een échte wijnboer een mooi exemplaartje voor je meegenomen.

Het is er eentje waar je stiekem al héél lang naar uitkijkt om te proeven. Toch bewaar je hem liever voor een speciale gelegenheid, want zo’n exclusieve wijn drink je natuurlijk maar een paar keer in je leven.

Rode wijn bewaren

Tegelijkertijd vraag je jezelf daarbij wel en beetje af… Hoe lang kun je nou écht die fles wijn bewaren? Want stel bijvoorbeeld dat die bijzondere fles wijn na al dat uitstellen, ineens over datum blijkt te zijn. Ontzettend zonde natuurlijk!

Daarom gingen wij van Woon Designs speciaal voor jullie op onderzoek. Je begrijpt het waarschijnlijk al, dat vonden wij helemaal niet erg haha!

De resultaten van onze kleine wijnproeverij, die delen we natuurlijk maar al te graag met jullie!

Misschien ook interessant:

Hoelang kun je wijn bewaren?

De houdbaarheid van een fles wijn is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Trek je een fles wijn open dan komt er zuurstof bij. Hierdoor zal de wijn oxideren.

Hoe lang dit proces precies duurt, is grotendeels afhankelijk van de wijnsoort. Hier is dus ook weinig over te zeggen. Een geopende fles wijn kun je meestal zo’n 1 tot 3 dagen bewaren.

Rode wijn bewaren

Witte wijn bewaren

Witte wijn drink je natuurlijk het liefst gekoeld. Je bewaart witte wijn dus ook in de koelkast. Zorg wel dat je de fles niet te lang in de koelkast laat staan, want hierdoor verliest de witte wijn behoorlijk wat smaak.

Over het algemeen is witte wijn gevoeliger voor zuurstof dan rode wijn. Daarom kun je de meeste witte wijnsoorten het beste binnen één jaar opdrinken.

Rode wijn bewaren

De meeste rode wijnen kun je beter niet in de koelkast bewaren. Stel dat je de fles wijn voor langere tijd wilt bewaren, kies hier dan een donkere koele plek voor uit.

Probeer de rode wijn te bewaren bij een temperatuur van 10 tot max. 20 graden. Een geopende fles rode wijn kun je het beste binnen 2 a 3 dagen opdrinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave