Tuin inspiratie

tuin inspiratie

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wonen is niet alleen binnen in huis, maar natuurlijk ook buiten in je tuin of op je balkon. Deze keer willen wij graag onze favoriete tuin inspiratie toelichten en tips geven om jouw tuin net iets mooier te maken nu de lente bijna is begonnen.

” The grass is greener where you water it.”

Tuinadvies

Het is niet alleen belangrijk om van te voren te bedenken waarvoor je jouw tuin wil gebruiken, maar het is ook handig om na te denken hoeveel tijd je in het onderhoud wilt gaan steken. Sommige planten of bloemen gaan niet goed samen met elkaar of een bepaald seizoen. Dit kost allemaal redelijk veel tijd om je in te verdiepen. Gaan zelfs cactussen bij jou snel dood? Doe dan liever tuin inspiratie op en leg dit voor aan iemand die verstand heeft van tuinieren.

blank

Investeer daarnaast in goede terrastegels. De beste terrastegels zijn gemaakt van beton of natuursteen, zeker vijf centimeter dik en niet glad als ze nat zijn. Goede tuininspiratie is niet alleen mooi voor het oog, maar ook praktisch.

Verder is het een goede investering wanneer je een buitenkraan aanschaft. Het scheelt je een hoop gedoe met water geven en het kan ook makkelijk op bijvoorbeeld een dakterras worden geïnstalleerd.

blank

Bedenk of je echt wel een vijver wilt in je tuin. Ook dit kost enorm veel onderhoud. Daarbij komt dat iedere tuin een eigen eco-systeem heeft die vol algen en onkruid gaat zitten. Kinderen en een vijver raden wij sowieso liever af in verband met veiligheid.

Bomen zijn prachtig in iedere tuin, maar informeer je goed welke bomen hard groeien en welke niet. Voordat je het weet, heb je een boom van 10 meter hoog die het uitzicht bederft van niet alleen jezelf, maar ook je buren en knalt er een leiding open wegens de enorme wortelgroei.

blank

Ga voor een olijfboom. Olijfbomen kunnen niet alleen heel oud worden, maar zijn ook een echte tuin inspiratie. Ze stralen warmte en vrede uit in iedere tuin.

Als je niet gezegend bent met een overkapping is het misschien een aanrader om na te denken over deze investering. In de zomer kun je altijd de schaduw opzoeken en in de herfst zit je altijd droog.

blank

In de zomeravonden buiten zitten is erg gezellig, maar wanneer de lampen aan moeten, verschijnen de muggen. Daarom is het een goed plan om je in sfeerverlichting te verdiepen. Het liefst die schattige lampjes die aan een ketting hangen. Zo waan je je al snel in een romantische setting met je partner zonder er veel voor te hoeven doen.

Potten, vazen en kannen zijn mooie decoraties voor in huis, maar in de tuin kan het soms erg lastig worden. Beperk dit liever en kies voor grote bakken of beplanting in de grond. De wortels van deze planten kunnen namelijk niet ver rijken en zullen daarom snel vergaan.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave