Shiatsu massagekussen review: Werkt het echt?

Shiatsu massagekussen review

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Shiatsu massagekussen review! Een massage van een professionele masseur? Dat wilt toch iedereen elke dag. Helaas hebben we niet allemaal de mogelijkheid om elke dag te genieten van een fijne massage waarbij al onze spieren ontspannen en relaxed aanvoelen. Tegenwoordig is er echter iets nieuws op de markt, een shiatsu massagekussen.

Wat is een shiatsu massage?

In de oude Aziatische geneeskunde wordt er gedacht dat het lichaam allerlei energiebanen (meridianen) en acupunten bevat. Deze punten en banen maken deel uit van een geheel energetisch netwerk. Shiatsu focust zich op het stimuleren van deze punten voor een algehele verbetering in gezondheid en lichaamsgesteldheid. In deze shiatsu massagekussen review laten we je weten wat onze resultaten zijn, lees vooral even door tot het einde.

Shiatsu betekent ook letterlijk druk van of met de vingers, vingerdruk dus. Een shiatsu massage is afkomstige uit de traditionele Chinese en Japanse geneeskunst, welke steeds populairder aan het worden is in andere delen van de wereld.

Tijdens een echte shiatsu massage wordt er druk met de duimen, vingers en handpalm uitgeoefend op het lichaam. De shiatsu techniek staat er om bekend om diepgaande knopen te corrigeren en de algehele gezondheid van de spieren te verbeteren. Specifieke klachten overal in het lichaam kunnen dankzij een doelgerichte shiatsu massage vaak opgelost worden.

Review: waarom een shiatsu massagekussen?

Een shiatsu massagekussen is een kussen met verschillende drukpunten die eigenlijk de beweging van menselijke vingers nabootst. Een ontzettend groot voordeel van zo’n kussen is dat hij jou de hele dag kan masseren, wanneer jij dat wilt. Een massagekussen kan gebruikt worden om je nek, schouders of delen van de rug te masseren.

Een voordeel van de meeste massagekussens is de elastische band aan de achterkant waarmee het massagekussen aan de bureaustoel of eetkamerstoel bevestigd kan worden. Je kunt dus op elk moment genieten van een heerlijke massage op de pijnlijke plekken. Verder is het ook belangrijk om te benoemen dat de meeste shiatsu massagekussens een infrarood straling afgeven. En dat is zeker een pluspunt, de spieren worden hierdoor nog meer ontspannen en de doorbloeding geactiveerd.

Shiatsu massagekussen review

Shiatsu Massagekussen review

Voor deze review hebben wij via bol.com het massagekussen van LifeGoods gekocht. Binnen twee dagen hadden wij het product ontvangen, zoals we gewend zijn van bol.

Het massagekussen van LifeGoods wordt op bol.com overspoeld met positieve reviews. Daarom moesten wij dit product uitproberen. Hieronder zie je wat er in ons pakketje zat. We kregen het massagekussen, de stroomkabel en een handleiding om het product veilig te gebruiken. De spullen die wij kregen klopte allemaal precies met wat op de website stond vermeld.

Shiatsu massagekussen review

Zoals je op de foto hieronder kunt zien zit er aan de achterkant van het massagekussen een elastisch klittenband om het kussen aan een stoel vast te maken. Dit is erg handig, want dan kun je het kussen op elke gewenste positie vastzetten. Het kussen kan dus tijdens het werk gebruikt worden, zowel thuis als op kantoor.

Lifesgood massagekussen

Uiteraard hebben wij het shiatsu massagekussen voor deze review even aan een stoel bevestigd.

Kan het massagekussen op elke stoel gebruikt worden?

blank

Hopelijk zijn de foto’s in deze review van shiatsu massagekussen een beetje duidelijk zichtbaar. Helaas kun je het op de foto’s namelijk niet heel goed zien hoe het kussen aan de stoel vast zit. Het kussen blijft op deze stoel gelukkig goed vastzitten.

shiatsu massagekussen review

Het infrarood massagekussen

blank

Dit specifieke massagekussen heeft een infrarood lamp die warm wordt tijdens het masseren. Het duurt zo’n 5 minuten voordat het massagekussen goed warm wordt, maar het is echt ontzettend fijn. De warmte helpt echt bij het ontspannen van de spieren en gewrichten. Wij hebben het product uiteraard niet alleen op de stoel geprobeerd maar ook op de bank. Ook op de bank doet hij wat er van hem verwacht wordt.

De meeste massagekussens hebben een infrarood warmtebron of andere manier van verwarming. Wij raden je echt aan om een kussen te kopen die dit ook heeft, want dit maakt de hele massage nog beter.

Voordelen van een shiatsu massagekussen

 • Ideaal voor het masseren van rug, schouders of nek
 • Zittend of liggend te gebruiken
 • Makkelijk mee te nemen.
 • Infrarood straling helpt bij ontspannen
 • Ontspant de spieren en gewrichten
 • Een massagekussen helpt bij pijnlijke en verkrampte spieren
 • Stressvermindering

Uiteraard zijn ook er voldoende nadelen te benoemen. Echter zijn de voor- en nadelen voor iedereen anders. Wij hebben hier alleen onze eigen mening gedeeld, deze is uiteraard gebaseerd op onze eigen ervaring.

Nadelen van een shiatsu massagekussen

 • Kan gevoelige plekken soms pijnlijk aanvoelen
 • Sommige kussen hebben maar 1 of twee standen
 • Vaak alleen te gebruiken met stroomkabel
 • Duurt even voordat hij warm is

Onze eindbeoordeling

Hopelijk heb je wat gehad aan deze shiatsu massagekussen review! Op het begin waren wij erg sceptisch over een massagekussen, maar nu zijn we allebei meer dan tevreden over dit massagekussen. Hij werkt goed en de kwaliteit van de materialen is zeker in orde. Wij hebben het product allebei uitgeprobeerd voor andere klachten, voor de onderrug en schouders. In beide gevallen heeft het kussen zeker geholpen om een groot deel van de spanning weg te halen. Ik heb nu veel minder last van mijn onderrug en mijn partner van haar schouders. Zelfs de zogenoemde ‘knopen’ werden minder gevoelig na een aantal dagen.

Voorheen gingen wij vaak naar een masseur om onze spieren los te krijgen en de spanning te verminderen. Maar met de hulp van het massagekussen hebben wij al weken geen afspraak meer gemaakt. Wij hebben beide het gevoel dat dit kussen ons echt helpt. Het is zeker even wennen op het begin, maar zodra je de juiste houding te pakken hebt verricht dit kleine apparaatje wonderen. Wij raden het iedereen aan om eens te proberen, mocht je het niks vinden kun je hem nog altijd terugsturen!

Als laatste willen we in deze review nog een keuzeopties in de categorie shiatsu massagekussen met je delen. Hieronder zie je een LifeGoods massagekussen met arm lussen.

LifeGoods Elektrisch Shiatsu Massage Kussen met Arm Lussen – Met Warmte Functie – Zwart

blank

Bekijk deze hier op bol.com

De reviews hierover zijn ook erg positief, bekijk deze zelf maar eens op bol.com. Wij zijn uiteraard erg benieuwd naar jullie ervaringen. Laat vooral een berichtje achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave