Retro verfkleuren voor een unieke vintage look

Retro verfkleuren

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Mooie retro verfkleuren! Een bekende van ons had een tijdje geleden het idee om zijn woonkamer te verven. Ergens op het internet hadden hij gelezen dat retro verfkleuren de trend van het moment zijn. Hij vroeg aan ons of wij wat ideeën konden voorleggen.

Om te ontdekken wat precies retro nou precies is, moeten we even terug in de tijd. Een retro interieur bestaat namelijk vooral uit spullen en artikelen gebaseerd op elementen uit het verleden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaal, kleur, ontwerp en stijl.

We hebben wat rondgekeken en onderzoek gedaan naar verschillende verfkleuren, dit is wat wij ontdekt hebben.

Originele retro en vintage verfkleuren

Retro verfkleuren

Wat zijn retro verfkleuren? Originele retro verfkleuren zijn geel, rood, blauw, oranje en groen. Uiteraard zijn er oneindig veel varianten van elke kleur te vinden. Denk maar aan de kleur blauw. Er is namelijk helderblauw, donkerblauw, grijsblauw, staalblauw, zachtblauw en nachtblauw. En dit is pas een klein greepje uit de gehele blauwe verfcollectie, verkrijgbaar bij de lokale verfboer.

Er zijn dus ook ontzettend veel verschillende retro kleuren te vinden. Maar welke past nou echt bij jou?

Flexa creations verfkleuren

Flexa creations verfkleuren zijn mooie tijdloze kleuren. De verfkleuren geven het interieur een nieuwe boost. Omdat wij jou graag willen helpen met de retro of vintage look, hebben we enkele retro en vintage kleuren voor jou hieronder toegevoegd.

#1. Flexa retro verf: raspberry swirl

blank

Een leuke en bekende retro verfkleur is de raspberry swirl verf van Flexa. Deze verf is alleen voor binnenshuis gebruik. De verfkleuren van Flexa staan over het algemeen bekend als goed dekkende en kwalitatief hoge muurverf. Deze kleur zou ontzettend goed ‘uit de verf’ komen op materialen als beton, steen en gips.

Wij adviseren zeker niet om de hele kamer in deze kleur te verven, je woont namelijk niet in een snoepwinkel. Kies er juist voor om een kleine muur met de kleur te verrijken. Dan is de kleur ook niet te aanwezig. De raspberry swirl verf is eenvoudig via bol.com te bestellen via deze link.

#2. Flexa Retro vibe muurverf

blank

Deze retro vibe muurverf is een echte authentieke retro en vintage kleur. De gele kleur gemengd door Flexa geeft jouw woonkamer precies de retro look die jij graag wilt. De kleur is geschikt voor de volgende ondergronden:

 • Baksteen
 • Papier- en glasvliesbehang
 • Gipskarton
 • Latex
 • Schoon metselwerk
 • Pleisterwerk
retro muurverf

Uiteraard is deze verf ook geschikt voor hout, steen, beton en andere steenachtige ondergronden. Breng twee verflagen aan voor een mooi dekkend en egaal resultaat. Wij hebben deze retro verf gisteren nog voor een goede prijs op bol.com gezien. Klik hier om de huidige prijs te bekijken.

#3. Flexa retro verf: dazzling night

Retro verfkleuren blauw

De donkerblauwe ‘creations’ verf van Flexa past volgens ons ook in het straatje van retro verfkleuren. Deze verf is lijkt ons ideaal voor een retro badkamer.

Kies jij voor deze mooie ‘dazzling night’ kleur? Maak dan een kleine muur in de badkamer blauw. Bijvoorbeeld zoals op de linker foto hieronder. Het kleurtje bij het raam en de muur maken de badkamer echt af.

blank

De rechter foto is niet dezelfde kleur, maar ook een mooi voorbeeld hoe de verfkleur de badkamer kan opfleuren. Wil je graag nog meer retro vibe creëren? Een leuk ideetje is om bijvoorbeeld andere accessoires in de retro blauwe kleur te kopen. Denk aan artikelen zoals:

 • Zeepdispenser
 • Handdoeken
 • Afvalbakken
 • Wasmand
 • Toiletborstel

Voldoende ideeën, doe er je voordeel mee. Deze retro blauwe muurverf is ook op bol.com te bestellen.

Vintage mint groen muurverf

Vintage muurverf blauw

Deze mint groene vintage muurverf komt van Little Dutch. De kleur is een authentieke groene vintage kleur, veelvoudig gebruikt in de jaren 60. De kleur was overal terug te zien. Auto’s, muziekboxen, restaurants, tankstations, noem maar op.

blank

Het is een mooie frisse kleur om elke leefkamer een nieuwe impuls te geven. De muurverf is uitstekend te gebruiken voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer, keuken of misschien zelfs de babykamer.

Vintage groen muurverf

De retro verfkleur wordt geleverd in een blik van 2,5 liter. Met 1 liter kan er zo’n 8 vierkante meter geverfd worden. Op de website van bol.com zeggen mensen dat de verf met 1 laag goed dekt, maar voor het beste resultaat adviseren wij om 2 lagen aan te brengen. Via deze link kun je zelf nog meer reacties lezen op bol.com.

Heb je nog meer leuke retro interieur ideeën? Of wil je nog een andere kleur in de lijst hierboven zien? Laat het ons alsjeblieft weten in de comments, dan gaan wij er mee aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave