Lange en smalle badkamer inrichten

Lange smalle badkamer inrichten

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Ga jij binnenkort een lange en smalle badkamer inrichten? Zo’n plan kan een uitdaging zijn om de ruimte in een kleine badkamer te optimaliseren, vooral als deze ook lang en smal is. Maar vrees niet, we hebben enkele ontwerptips verzameld om je te helpen het meeste uit je ruimte te halen en je badkamer om te toveren in een functionele en stijlvolle oase.

Lange en smalle badkamer inrichten

Een badkamer is een belangrijke ruimte in huis waar we dagelijks gebruik van maken. Als je een lange en smalle badkamer hebt, kan het lastig zijn om deze optimaal in te richten. In deze blog geven we tips en oplossingen voor het inrichten van een lange en smalle badkamer, zodat je de ruimte optimaal kunt benutten.

Problemen bij het inrichten van lange en smalle badkamers:

  • Gebrek aan ruimte
  • Geen optimaal gebruik van de ruimte
  • Slechte verlichting
  • Beperkte mogelijkheden voor opbergruimte

Tips voor het inrichten van lange en smalle badkamer

Er bestaan allerlei manieren om een (kleine) badkamer net iets ruimtelijker te maken. Hieronder vind je dan nog enkele tips voor het inrichten van een lange en smalle badkamer.

Lichte kleuren

Het gebruik van lichte kleuren kan een lange en smalle badkamer groter laten lijken. Gebruik bijvoorbeeld witte tegels op de muren en vloeren. Lichte kleuren zorgen voor meer licht in de ruimte en creeren een ruimtelijk contrast.

Verlichting

Ook verlichting kan een groot verschil maken in een lange en smalle badkamer. Kies voor meerdere lichtbronnen, zoals wandlampen en plafondlampen, om de ruimte goed te verlichten. Zorg er ook voor dat de verlichting op de juiste plaatsen is geplaatst, zoals bijvoorbeeld bij de spiegel.

Spiegels

Spiegels kunnen een lange en smalle badkamer groter laten lijken. Plaats bijvoorbeeld een grote spiegel aan de lange muur om de ruimte te vergroten. Daarnaast is het ook handig om een spiegelkast te gebruiken voor extra opbergruimte.

Slimme opbergruimte

Bij het inrichten van een smalle en lange badkamer kies je doorgaans voor slimme opbergruimtes. Gebruik bijvoorbeeld hoekkasten en nissen om spullen op te bergen. Zo benut je de ruimte optimaal en blijft de badkamer opgeruimd.

Gebruik daarnaast ook de hoogte van de badkamer optimaal door hoge kasten te plaatsen. Hierdoor creëer je extra opbergruimte en benut je de ruimte efficiënt.

Accessoires

Gebruik accessoires op een slimme manier. Accessoires kunnen een badkamer persoonlijk maken, maar gebruik ze wel op een slimme manier. Kies voor accessoires die niet te veel ruimte innemen, zoals een handdoekrek of zeepdispenser aan de muur. Zo blijft er genoeg ruimte over in de badkamer.

Conclusie

Met deze tips en oplossingen kun je een lange en smalle badkamer optimaal inrichten. Kies voor lichte kleuren, gebruik verlichting op de juiste manier, plaats spiegels, maak gebruik van de hoogte van de ruimte, kies voor slimme opbergruimte en gebruik accessoires op een slimme manier. Zo creëer je een praktische en mooie badkamer waar je optimaal van kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave