Kleuren trend mintgroen voor in huis

Kleuren trend mintgroen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Een leuke kleuren trend die sinds een aantal jaar een flinke comeback aan het maken is, mintgroen! Deze frisse, natuurlijke kleur is gemakkelijk te combineren en zeker een aanwinst voor ieder interieur.

Mintgroen behoort ook tot de categorie retro verfkleuren. Mintgroen werd namelijk in de jaren 80 en 90 erg veel gebruikt. Auto’s, fietsen, keukenkastjes, reclameborden en zelf restaurants werden opgedoft met een verse mintgroene lik verf. Helemaal trendy in deze jaren, en nu terug van weggeweest.

Veel mensen denken dat de kleur mintgroen niet makkelijk te combineren is, maar niets is minder waar. De kleur past namelijk erg goed bij grijs, blauw en zelfs groen. Denk voornamelijk aan natuurlijke kleuren en elementen uit jouw woning, deze passen vaak onwijs goed bij mintgroen.

Mintgroen combineren in huis

Het combineren van mintgroen kan op veel verschillende manieren. Je kunt er uiteraard voor kiezen om één of meerdere muren te verven, maar dit kan een giga-aanpassing zijn waar je eigenlijk geen trek in hebt. Denk daarvoor in de plaats goed na bij welke hoofdonderdelen of meubels van jouw woning de kleuren trend mintgroen goed bij aansluit. Wees selectief en probeer na te denken over welke elementen uit jouw woning kunnen worden geaccentueerd door een groene kleur.

Groen is de kleur van leven, gezondheid en bloei van de natuur. In de zomermaanden maakt groen groot deel uit van ons leven. Het is overal terug te zien, iedere hoek van de straat. Het leven bloeit op en groen is de kleur die dit allemaal zichtbaar maakt. Kortom, groen en zeker mintgroen vanuit buiten naar binnen brengen zal jouw woning omtoveren en zal rust uitstralen.

Omdat de kleur mintgroen zoveel rust uitstraalt past deze kleuren trend bijvoorbeeld perfect in jouw slaapkamer of studeerkamer. Een inspirerende badkamer met mintgroen kan een geweldig idee zijn. Een frisse kleur in de omgeving zal jou helpen beter te slapen en te concentreren. Bovendien is een mintgroene kleur ideaal om de kinderkamer mee in te richten.

Woonaccessoires ideeën

kleuren trend mintgroen

Waar moet je aan denken bij mintgroene woonaccessoires? In principe is alles verkrijgbaar in een mintgroene kleur. Deze kleuren trend vind je overal terug, wij vinden het geweldig, mintgroen is overal te zien. Een aantal woonaccessoires zijn:

  • Mintgroene nachtkastjes
  • Mintgroene bureaulamp
  • Dekbedovertrek en kussens
  • Mintgroene deken voor op de bank
  • Een mintgroene prullenbak
  • Mintgroene kaarsenhouder
  • Mintgroene gordijnen
  • Droogbloemen met mintgroene accenten

Oneindig veel mogelijkheden om deze kleuren trend mintgroen in jouw huis te laten shinen. Heb je zelf nog leuke ideeën om aan het lijstje toe te voegen? Laat het ons weten dan voegen wij deze toe aan de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave