Kleine woonkamer met open keuken inrichten

Kleine woonkamer met open keuken inrichten

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Een kleine woonkamer met open keuken inrichten is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kies je de juiste meubels en inrichting om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken? Laat je vooral genoeg inspireren zodat je thuis een gezellige sfeer kunt creëren.

Kleine woonkamers en open keukens

Wonen in een kleine ruimte kan ontmoedigend zijn. Waar plaats je de bank? Hoe creëer je een scheiding tussen de keuken en de woonkamer als ze dezelfde ruimte delen? Gelukkig is het mogelijk om een kleine woonkamer met open keuken groots en uitnodigend te maken.

Door multifunctionele meubels te vinden die zowel als zitplaats als opbergruimte dienen, kun je extra ruimte voor je huis creëren. Het gebruik van lichte kleuren voor muren, meubels en vloeren kan ook een luchtig gevoel geven!

Bovendien helpt het door een open keuken te hebben om overbevolking van meubels en inrichting te voorkomen. Vooral als je woonkamer aan de kleine kant is qua vierkante meters.

Begin met het samenstellen van het meubilair

Het maximaliseren van de ruimte in een kleine woonkamer kan moeilijk zijn, maar het is zeker te doen! Begin met het samenstellen van het meubilair. Hierbij zijn de grootte en vorm van elk interieurstuk is de sleutel tot succes.

Vermijd al te grote banken, te grote fauteuils en grote salontafels – deze zullen de ruimte alleen maar verkrampen. Kies in plaats daarvan voor stukken die slank, lang en klein zijn.

Overweeg een dagbed of loveseat; accentstoelen met smalle armen; lichtgewicht materialen zoals riet, bamboe of rotan; stapelbare bijzettafels; verborgen opbergpoefs; lage ontlasting; en ingebouwde multimediakasten.

Kleine woonkamer met open keuken

Voeg daarnaast slimme inrichting toe, zoals wandrekken om boeken op te bergen en items uit te stallen. Denk bijvoorbeeld aan over de deur hangende schoenhangers om vloerruimte vrij te maken. Ook wandspiegels en vloerkleden met patronen kunnen een ruimtelijk effect creëren. Hierdoor kan een ruimte ineens een stuk groter lijken dan voorheen.

Welke meubels voor een open keuken?

Bij het selecteren van meubels voor een open keuken is het essentieel om rekening te houden met de stijl en het doel van de ruimte. Voor een ongedwongen open keuken is comfortabel zitten essentieel. Zoek naar banken, stoelen en krukken met zachte kussens die extra comfort bieden en er toch chic uitzien.

Afhankelijk van uw budget en behoeften kunt u een eetkamertafel of een eiland aan uw opstelling toevoegen. Een eiland voegt aanrechtruimte toe en verhoogt je iets van de grond. Dit zorgt voor een formele setting om bijvoorbeeld te vergaderen of dineren.

Kies stoelen met voldoende beenruimte onder tafels om ervoor te zorgen dat u zich tijdens het eten niet krap voelt. Een bank kan tegen een muur worden weggestopt en biedt rugloze zitplaatsen voor extra gasten of extra opbergmogelijkheden.

Voordelen van een open keuken in een kleine woonkamer

Een open keuken in een kleine leefruimte kan enorm voordelig zijn! Het voegt niet alleen het potentieel toe voor meer licht en luchtcirculatie – waardoor de ruimte koeler en comfortabeler aanvoelt – maar het stelt je ook in staat om je vierkante meters beter te benutten.

Met een nette indeling en slimme opbergoplossingen kun je je woon- en eetgedeelte in één ruimte combineren en toch veel ruimte behouden. Een open keuken geeft je ook de vrijheid om te entertainen, maaltijden te bereiden terwijl je gezellig met je gasten aan het bijkletsen bent.

Dit verbetert de algehele sfeer van zowel je kookgedeelte als je woonkamer. Het feit dat deze functies naadloos in één kamer zijn verwerkt, zorgt voor een extra stukje aantrekkingskracht.

Ideeën voor het inrichten van een kleine woonkamer met een open keuken

Als het gaat om het inrichten van een kleine woonkamer met een open keuken, is de sleutel om veelzijdige stukken op te nemen die als meerdere meubeloplossingen kunnen fungeren. Een bank met een opvouwbaar matras of futon geeft je bijvoorbeeld een plek om te loungen, te ontspannen en te kletsen.

Indien nodig kan deze constructie als extra zitplaats dienen. Een salontafel op wielen maakt het gemakkelijk om uit de weg te gaan als de ruimte krap is, terwijl opbergpoefs extra zitplaatsen bieden naast verborgen opbergruimte.

Als er wandruimte beschikbaar is, zijn verticale planken en kasten uitstekende opties om kookboeken, borden en andere snuisterijen geordend en uit het zicht te houden.

Ten slotte kunnen mensen met een buitenruimte de praktische overweging maken, om te investeren in een mooie terrasset. Dit is natuurlijk niet de mooiste oplossing, maar neemt een stuk minder ruimte in beslag dan formele eetsets voor binnenshuis!

blank

Tips om de ruimte optimaal te benutten

Het kan moeilijk zijn om een ​​informele leefruimte te creëren in een kleine woonkamer met een open keuken, maar er zijn tal van efficiënte manieren om de oppervlakte te maximaliseren. Met deze tips creëer je eenvoudig een stijlvolle en toch praktische woonruimte, ongeacht de grootte van je ruimte.

  • Begin met het opnemen van multifunctionele stukken in het ontwerp, zoals een poef die ook dienst doet als opbergruimte en extra zitgelegenheid, of een kast die ook dienst doet als entertainmentcentrum.
  • Profiteer van verticale ruimte door planken op te hangen en boekenplanken toe te voegen voor opslag. Voeg wat luchtige accenten toe, zoals lichte gordijnen of doorzichtige tinten voor groen om een ​​gevoel van openheid te creëren.
  • Het optimaal benutten van een kleine woonkamer met een open keuken kan een uitdaging zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Begin door het kleurenpalet minimaal te houden en multifunctioneel meubilair te gebruiken om de opslag te maximaliseren.
  • Krukken kunnen naar het aanrecht worden getrokken om aan te eten of weggestopt in een kast wanneer ze niet worden gebruikt, terwijl zwevende planken voldoende ruimte bieden voor al je keukenbenodigdheden.
  • Een luchtig vloerkleed is ook geweldig om scheiding tussen twee ruimtes te creëren, en het geeft de ruimte ook een knusse toets. Verder zorgen soms de meest eenvoudige spullen zoals kussens in felle kleuren ervoor dat de inrichting een geheel wordt.
  • Plaats tot slot wat inspirerende decoratie zoals kunstwerken of planten op wandplanken en tafelbladen om de look af te maken.

Wonen in een kleine woonkamer met open keuken

Voor een kleine woonkamer met een open keuken is het belangrijk om te zorgen dat de meubels de ruimte niet te vol maken. Het is het beste om lichtgewicht, neutraal gekleurd interieur te kiezen.

Denk aan meubels zoals banken en fauteuils in wit-, beige- of grijstinten, die je wanneer nodig makkelijk en snel kunt verplaatsen. Een ronde of ovale tafel kan zowel als eettafel en salontafel dienen.

Kies in plaats van grote boekenplanken voor opslag met manden of wandplanken om vloerruimte te besparen. Vergeet natuurlijk niet decoratieartikelen zoals vloerkleden, ingelijste foto’s en planten die een gezellige sfeer kunnen creëren zonder de stroom van de kamer te beïnvloeden.

Met deze tips in het achterhoofd creëer je eenvoudig een ontspannen en uitnodigende woonruimte! Meer woonkamer inspiratie nodig? Bekijk dan onze woonkamer trends tips en ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave