Ontwerp zonder titel (17)
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Industrieel wonen

Een industriële woningstijl kenmerkt zich vaak door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en metalen in combinatie met leer. In dit artikel lichten wij een paar van de fijnste inspiraties uit voor waardoor industrieel wonen ook voor jou is weggelegd.

Lees ook:

 • Een strakke keuken is kenmerkend voor een industriële woonstijl. Dankzij het gebruik van metalen krijgt jouw keuken een echte industrieel wonen gevoel.
 • Naast strakke lijnen doet hout het ook enorm goed in de industriële woonstijl. Je kunt de houten balken op je plafond laten zitten mocht je hiermee gezegend zijn en anders past een houten eettafel ook goed.
 • Verder is een betonnen vloer een top item voor jouw huis. In eerste instantie begrijpen wij best dat je hiervan kan schrikken, maar het eindresultaat straalt elegantie en klasse uit. Wanneer je een mooi vloerkleed er overheen legt, geniet je van twee woonstijlen bij elkaar.
 • Donkere kleuren zoals zwart en grijs passen goed als het gaat om industrieel wonen. Combineer dit met natuurstenen en strakke lijnen voor een optimaal resultaat.
 • Ook glas doet het goed in een industriële woning. Vooral in de vorm van decoraties, zoals vazen en potten staat dit materiaal prachtig.
 • Vergeet vooral niet dat er wel degelijk kleur terug mag komen in een strakke en stoere woning. Donkergroen past bijvoorbeeld hartstikke mooi bij grijs, zwart en bruin. Kleur toch niet zo jouw ding? Ga dan voor planten. Op deze manier creëer je toch nog dat frisse gevoel in huis.
 • Koeienvellen, houten meubels en metalen accenten maken jouw industriële woning compleet. Planten zijn een accentkleur voor het huiselijke gevoel.
 • Daarnaast kun je overwegen om een bakstenen muur aan te schaffen. Hierdoor krijgt elke ruimte een stoere uitstraling. Wanneer je thuis geen bakstenen muur hebt, kun je natuurlijk ook behang met deze print aanschaffen. Op deze manier is industrieel wonen nog nooit zo makkelijk geweest!
 • Bruin leer met natuurlijk textiel is niet alleen industrieel, maar ook landelijk voor een extra touch.
 • Industrieel wonen gaat goed samen met veel andere woonstijlen. De zachte materialen van een landelijke interieurstijl in combinatie met de donkere kleuren van een industriële woning geven een sfeervol effect.
 • Je hoeft natuurlijk niet alleen maar donkere kleuren te gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de wereld van grijs. Deze kleur valt van licht tot donker te krijgen en geeft, vooral wanneer je ze samen gebruikt, een echt designgevoel in jouw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *