Ibiza interieur

ibiza interieur

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Ibiza, wie kent het niet? Als je eraan denkt, zie je waarschijnlijk net als wij luxe, zomer en genot voor je. Helaas is het niet voor iedereen betaalbaar. Hoe geweldig zou het zijn als jij thuis een Ibiza interieur sfeer kunt nabootsen? In dit artikel leggen wij jou uit hoe je dat doet.

Witte basis

Om te beginnen bestaat de basis uit de typische witte binnen- en buitenmuren. Meestal zijn deze gemaakt van leem of een uitvoering daarvan. De structuur van dit materiaal geeft de huizen een natuurlijke uitstraling. Het zorgt voor een goede klimaathuishouding door de warme- en vochtregulerende eigenschappen. Wit is dus de basis en de kleur zit vooral in de accessoires.


blank

Houten plafonds

Typisch voor de woningen met een Ibiza interieur zijn de houten plafonds met grove balken van hout. Ze geven daarmee de woningen een warme en uitnodigende sfeer. Een houten plafond is helaas niet voor iedereen weggelegd in Nederland, maar met een veranda of overkapping kun je thuis dezelfde sfeer creëren.

blank

Bohemian

De bohemian stijl komt vaak voor op Ibiza. Kleuren zoals roze, rood, geel, oranje en paars matchen goed met de witte uitvalsbasis. Denk aan vloerkleden en kussens met een print, beschilderde aardewerken potten en cactussen. Bohemian is bijna iets hippie-achtigs en maakt vaak zijn terugkeer tijdens het festivalseizoen.

blank

Veel licht

Dankzij het zomerse weer en de grote ramen is er natuurlijk veel lichtinval in de woning. Vaak worden er planten neergezet om schaduw te creëren. In Nederland valt dit in de zomer een beetje tegen, maar kun je toch snel door de witte muren genoeg licht vangen tijdens donkere dagen.

blank

Natuurlijke materialen

Het Ibiza interieur kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals wol, hout en linnen. Accessoires van stenen, takken, schelpen en andere strandvondsten geven jouw huis die extra sfeer van de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave