Huis inrichten voor een snelle verkoop

Huis inrichten voor verkoop

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Het huis inrichten voor verkoop kan een moeilijke opgave zijn. De status van de huidige huizenmarkt zorgt eroor dat veel mensen het huis willen verkopen of verhuren. Veel mensen maken deze stap met tegenzin en besteden daarom geen aandacht meer aan het huis. Geen goede keuze vinden wij, want kleine gebreken oplossen kunnen ervoor zorgen dat jij zelfs meer geld kunt verdienen aan de verkoop van jouw huis. Of de huizenmarkt gaat stijgen of dalen is nog niet zeker, maar jouw huis op de juiste manier inrichten kan hierbij zeker een verschil maken!

Om de nieuwe kopers van het huis aan te trekken is het belangrijk dat jouw huis er dus op en top uitziet. In deze blog gaan wij jou wat interessante tips geven om jouw huis verkoop klaar te krijgen.

Uiteraard kun je het huis niet aanpassen zodat elke koper meteen verliefd raakt. Maar je kunt er wel voor zorgen dat zij het zich kunnen inbeelden, dat is al belangrijk genoeg!

Huis inrichten voor verkoop: het begin

Het is belangrijk om te beginnen bij de basis. Het huis opruimen en schoonmaken zijn leidend hierbij. Een opgeruimd huis trekt veel meer aandacht dan een vies huis waar de stof om je heen vliegt. Vergelijk het met een hotelkamer, deze zijn vaak mooi opgeruimd en schoon, dat geeft een fijn gevoel!

Wil je direct je huis verkopen met succes? Gebruik dit>>

Ruim het huis op

Voordat je ook maar nadenkt over het opnieuw- of herinrichten van jouw woning is het belangrijk om goed op te ruimen. Het is een simpele stap, maar veel mensen zien dit over het hoofd. Het is goed om alles strak te houden en de rommel die je niet gebruikt of nodig hebt weg te gooien.

Beschik je over een voor- of achtertuin? Maak de tuin dan even netjes, maai het gras en haal onkruid weg. Het kan ook een slim idee zijn om de tuin fleur te geven. Tip van woondesign; koop wat bloemen en sierlijke planten en plaats deze in potten om de tuin wat fleur en kleur te geven.

Schoonmaken

Het huis inrichten voor verkoop is pas een goed idee nadat het huis helemaal is schoongemaakt. En met schoonmaken bedoelen we dan ook echt alles. Het huis moet zo schoon zijn dat je met alle vertrouwen je schoonouders op bezoek kan laten komen. Even stofzuigen, dweilen, ramen wassen en de badkamer en wc schoonmaken zijn zeker een must!

Maak het huis ruimtelijk

Voor nieuwe kopers kan het belangrijk zijn dat de woning ruimtelijk en overzichtelijk is. Probeer daarom zo veel mogelijk overtollige voorwerpen te verwijderen uit het zicht. Denk bijvoorbeeld aan over aanwezige kunstvoorwerpen of schilderijen. Heb je veel kussens en dekentjes op de bank? Laat er dan een aantal weg om meer rust te creëeren.

Minder persoonlijk

Het huis inrichten voor verkoop kan ook onpersoonlijk. De essentie is voornamelijk dat de kopers van het huis zich kunnen inzien dat zij er gaan wonen. Probeer de daarom woning minder persoonlijk te maken. Haal fotos’s of andere persoonlijke items uit de woning, dan krijgen de kopers ook meer het gevoel dat de woning niet van iemand is.

Repareer problemen

In sommige woningen kan het nodig zijn om bepaalde problemen op te lossen. De woning zal nog aantrekkelijker worden als alle problemen zijn opgelost. Zorg ervoor dat er nergens meer lekkende leidingen zijn, repareer barsten in tegels of muren en vul eventuele gaten op. Je wilt de kopers namelijk niet afschrikken en ze laten denken dat het een opknapper gaat worden.

Huis decoreren en stylen voor verkoop

Huis schoonmaken voor verkoop

Het huis is lekker schoon en opgeruimd. Dan komen we aan bij de volgende stap; het huis inrichten voor verkoop!

Je kunt er namelijk voor kiezen om het huis naast het het schoonmaken ook een bescheiden make-over te geven. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, nieuwe plinten, gaten in de muur behandelen, of een nieuwe wcbril plaatsen. Je kunt het uiteraard zo gek maken als je zelf wilt, maar besteed er niet te veel tijd en moeite aan, omdat de nieuwe kopers de uitstraling van het huis hoogwaarschijnlijk toch een eigen draai gaan geven.

Huis schilderen voor de verkoop

Het huis schilderen is vaak echt de moeite waard. Schone en net geverfde muren maken namelijk echt een groot verschil en maken de woning net een stuk aantrekkelijker voor nieuwe kopers. Belangrijk hierbij is om de woning zo min mogelijk persoonlijk te maken.

Kies verfkleuren die voor iedereen aantrekkelijk zijn. Sommige muren kunnen zeker een leuke retro verfkleur gebruiken, maar gebruik over het algemeen voornamelijk neutrale kleuren. Neutrale kleuren maken het de potentiele kopers namelijk ook makkelijker om zich in te beelden hoe zij het zouden inrichten.

Zorg voor goede verlichting

Bij het huis inrichten voor verkoop is het ook belangrijk om te letten op de juiste belichting en verlichting. Met belichtingen bedoelen we dat het goed kan zijn om een juiste lichtverdeling in het huis te hebben. Heb je bijvoorbeeld donkere delen in de woonkamer? Plaats daar dan een leuke lamp om deze sectie beter naar voren te laten komen.

Heb je overal al verlichting maar schijnen de lampen niet meer goed? Vervang dan een aantal peertjes in de woning, zodat hier voldoende licht vandaan komt. Heel soms kan het ook een idee zijn om een nieuwe lamp op te hangen om de woning nog aantrekkelijker te maken.

Nieuwe of oude meubels?

Het kan een belangrijke overweging zijn om nieuwe meubels te kopen om de inrichting van jouw huis compleet te maken. Echter wil je natuurlijk niet te hoog in de kosten gaan zitten. Maar ben je van mening dat jouw huis met nieuwe meubels echt veel aantrekkelijk is, dan is het misschien een idee om het huis opnieuw in te richten.

Nieuwe meubels geven het huis een hele nieuwe uitstraling. De foto’s die worden gemaakt zijn levendiger en aantrekkelijker en zullen meer koper aantrekken als deze eenmaal online staan. Een leegstaand huis verkoopt ook lastiger dan een leuk ingericht huis.

Huis stylen voor verkoop

Het huis stylen voor verkoop kun je zelf of laten doen. De meeste stylisten die een huis omtoveren tot verkoopklaar zullen voornamelijk aandacht besteden aan dat wat aantrekkelijk is te benadrukken. Let hier dus goed op bij het afstijlen van jouw woning. Accentueer aantrekkelijke delen van het huis en probeer moeilijke plekken weg te halen uit de aandacht.

Een hele mooie vloer hoeft bijvoorbeeld niet bedekt te worden met een tapijt. Terwijl een minder mooie vloer bedekt kan worden met een leuk tapijt. Let er dus op welke delen van het huis aantrekkelijk zijn of het huis karakter geven en probeer deze in de aandacht te brengen.

Huis inrichten voor verkoop kosten

Het huis inrichten voor verkoop kan uiteraard kosten met zich mee brengen. Maar overweeg goed welke keuzes je gaat maken, want het huis gaat uiteindelijk verkocht worden. Je wilt namelijk niet een dure vloer aanschaffen die uiteindelijk in de woning blijft liggen.

Het huis inrichten voor verkoop hoef jij in principe ook niet zelf te doen. Het is namelijk mogelijk om bedrijven of organisaties in te schakelen om jouw huis voor de verkoop in te richten of te stylen. De kosten van een huis laten inrichten zitten meestal rond de € 25 tot €30 per m². Heb je een huis van 85 m² dan betaal je al gauw zo’n € 2.125.

Hopelijk heeft de informatie van hierboven je geholpen bij het inrichten van jouw huis voor de verkoop. Heb je nog vragen of opmerking laat even een reactie achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave