Hoe kan ik mijn huis beschermen tegen kattenharen?

Huis beschermen kattenharen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Mensen met een hond of kat weten hoeveel energie het kan kosten om het hele huis te beschermen tegen honden- of kattenharen. Naast de “gewone” schoonmaakkarweitjes moet je ook nog eens overal in huis haren weghalen. Het haarvrij houden van harde oppervlaktes is het probleem niet. De gestoffeerde meubels en het bed zijn juist onze pijnpunten.

Wij houden evenveel van onze huisdieren en meubels. Daarom hebben wij wat onderzoek gedaan naar dit onderwerp, dit is wat wij hebben gevonden!

Hopelijk helpen deze tips om jouw huis haarvrij te houden!

Hoe bescherm ik mijn huis tegen kattenharen?

Hoe bescherm ik mijn huis tegen kattenharen? Er bestaat geen magische oplossing. Je zult moeten accepteren dat honden- en kattenharen overal in het huis terecht zullen komen. Veel haren zullen preventief verwijderd moeten worden door jouw kat of hond regelmatig te borstelen met een geschikte borstel.

Elke dag borstelen om te voorkomen dat de haren zich verspreiden door het huis en op meubels is dus belangrijk. Wij hebben enkele tips om het haar makkelijk van de meubels te verwijderen.

Tips voor het verwijderen van kattenharen in huis

Het huis beschermen en haarvrij maken van honden- en kattenharen hoeft niet met een dure borstel te gebeuren. Er zijn ook huis, tuin en keuken producten die je kunt gebruiken.

#1. Maak gebruik van rubber!

Rubber helpt bij het huis beschermen van kattenharen. Krijg je niet alle haren weg met de stofzuiger? Probeer het eens met een doodgewone ruitenwisser of raamtrekker. Maak snelle korte vegen om de haren bij elkaar te krijgen en werk langzaam van voor naar achter. Een andere optie om de kattenharen te verwijderen is een rubberhandschoen, erg handig voor de hoekjes.

#2. Stofzuigen in verschillende richtingen

Probeer eens te stofzuigen in verschillende richtingen. Vooral bij vloerkleden kan dit soms de ultieme oplossing zijn. Als je aan het stofzuigen bent doe je dit bijna altijd vanuit dezelfde richting, namelijk van voor naar achter. Maak een halve draai met de stofzuiger en doe hetzelfde stuk nog eens.

#3. Gebruik een kledingroller

Een kledingroller kan ontzettend goed helpen het huis beschermen tegen kattenharen. De rollers zijn goedkoop en de haren blijven goed plakken. Een andere optie is om een kledingborstel te gebruiken. Deze zijn iets duurder, maar op de lange termijn weer goedkoper.

#4. Plaats een dekentje of kattenmand

Heeft jouw kat ook een favoriet plekje in huis? Plaats daar dan een zacht dekentje of een kattenmand. Dan komen de haren in ieder geval niet op de bank of stoelen terecht.

Hoe bescherm ik mijn bed tegen honden- en kattenharen?

Bed beschermen kattenharen

Heb je een kat of hond die regelmatig op bed slaapt? Het bed beschermen van kattenharen kan het beste worden gedaan door een schapenvacht of fleecedekentje op het voeteneinde te plaatsen. Katten vinden dit de ideale slaapplek, het is vuilafstotend en makkelijk te stofzuigen.

Katten vinden het nou eenmaal fijn om bij jou in bed te slapen. Het bed is lekker zacht en schoon, daar houden ze van! Je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe slaapplek te vinden. Koop bijvoorbeeld een hangmatje voor over de radiator.

Heeft een van deze tips geholpen? Of heb jij nog meer tips om het huis te beschermen tegen kattenharen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave