Feng Shui Slaapkamer

feng shui slaapkamer

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Waarom zou ik een Feng Shui slaapkamer willen? We horen het je al hardop denken. Nou, waarom niet? In deze blog leggen we jou haarfijn uit wat Feng Shui is en wat de voordelen zijn van Feng Shui in je slaapkamer. Wij gunnen iedereen namelijk een betere nachtrust.

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een eeuwenoude Oosterse filosofie gebaseerd op energiestromen. Feng Shui betekent letterlijk wind en water, gebaseerd op de balans tussen Yin en Yang. Yin staat voor het massieve en onbeweeglijke en Yang staat voor het lichte en actieve. Feng Shui gaat om het creëren van harmonie. Voor een juiste doorstroming van positieve energieën is een balans nodig. Feng Shui brengt energie terug op plekken waar een energietekort is of zetten we negatieve energie om in positieve energie.

Energiestromen zijn overal aanwezig en bewegen dus ook door je huis. Wanneer de stromen optimaal door de omgeving bewegen beïnvloed deze je leven positief. Aangezien we een groot deel van ons leven slapend doorbrengen, is het Feng Shui maken van je slaapkamer is goed idee.

Hoe creëer je een Feng Shui slaapkamer?

De plaats van je bed

Het bed kan het beste schuin tegenover de deur worden geplaatst. Zo heb je goed zicht op de deur, maar lig je niet in een rechtstreekse stroom van energie. Daarnaast mogen de zijkanten van je bed niet tegen de muur staan geplaatst. Vandaar dat wordt aangeraden om van beide kanten in bed te kunnen stappen. De fijnste balans ontstaat wanneer het bed in het midden van de muur staat. Je bent helemaal goed bezig wanneer naast allebei de kanten van het bed hetzelfde nachtkastje is geplaatst.

Slapen

De slaapkamer is alleen om in te slapen. Alle andere activiteiten worden in andere ruimtes uitgevoerd, zodat je voldoende rust hebt tijdens het in slaap komen en wakker worden. Verder is het van belang dat er een duidelijke scheiding is tussen de slaapkamer en andere ruimtes binnen het huis.

blank

Kleuren

Zachte, rustgevende kleuren zijn licht en neutraal. Kies bijvoorbeeld een lichte blauwe kleur, wit of groen. Er mag zeker gebruik worden gemaakt van warme accenten, maar het liefst mogen deze niet de overhand hebben.

Natuurlijke materialen

Materialen zoals hout, glas en wol zijn erg bevordelijk voor de nachtrust. Vermijd liever synthetische materialen. Daarnaast worden ronde en gestroomlijnde vormen aangeraden. Spiegels kun je ook beter buiten deze vier muren vandaan houden, althans wanneer je erin kunt kijken vanuit bed dan.

Opgeruimd

Het spreekt voor zich dat de slaapkamer opgeruimd en netjes het beste tot zijn recht komt in de wereld van een Feng Shui slaapkamer. Door rommel kan de energie niet goed doorstromen.

blank

Licht

Plaats een of meerdere zachte lampen in plaats van een grote lamp. Verder hang je deze vooral niet boven je bed of aan het hoofdeinde.

Apparatuur

Je wekker doet het prima wanneer de vliegtuigstand van je telefoon aanstaat. Een reden dus om niet gestoord te worden ’s nachts. Alle andere apparatuur kan sowieso beter uit de slaapkamer verwijderen. Haal stekkers eruit en geniet van jouw rustgevende Feng Shui slaapkamer.

Decoratie

Hang een mooi, boostgevend schilderij op tegenover je bed. Iedere ochtend als je wakker wordt, zul je meteen positieve energie ervaren van dit kunstwerk.

blank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave