Douchegordijn ophangen in 3 stappen

douchegordijn ophangen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Een douchegordijn ophangen kan een lastige taak zijn. Er zijn oneindig veel verschillende ophangsystemen, gordijnen, haken en ringen. Voor de klussers onder ons een gemakkelijke taak, maar voor andere een puzzel van 1000 stukjes. Bekijk het van de positieve kant. Met de vele ophangsets en gordijnen zal er voor iedereen een perfecte combinatie mogelijk zijn.

De vraag is alleen: hoe ga ik het allemaal ophangen en instellen zodra ik mijn ideale set heb gevonden! De meeste douchegordijnen zijn verkrijgbaar in een standaardmaat, maar je kunt altijd kiezen uit iets langere varianten. Kies bijvoorbeeld voor een hogere stang of grotere ringen/ haken om jouw perfecte hanglengte te creëren.

Misschien ook interessant:

1. Hang de stang of roede op

Een douchegordijn ophangen begint bij het ophangen van de gordijnstang. Kies een gordijnstang die op verschillende hoogtes kan worden opgehangen. Zorg ervoor dat je de juiste maat rails kiest, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Sommige rails kunnen nog een klein stukje gebogen worden, maar dit is helemaal afhankelijk van het materiaal. De meeste gordijnrails beschikken over spanningsveren. De veren zorgen ervoor dat er spanning op de rails blijft, zodat deze niet naar beneden valt.

Meet de lengte van het douchegordijn voor het ophangen van de rails. De meeste douchegordijnen hebben een lengte van 180 cm. Hang de rails op een hoogte van 190-195 cm van de vloer.

2. Bevestig de ringen

Bij het ophangen van het douchegordijn kunnen de ringen goed van pas komen. De ringen hebben vaak een speling van 3 tot 8 centimeter, perfect als jij de rails net te hoog of laag hebt opgehangen. Je kunt kiezen uit enkele of dubbele ringen van plastic of metaal. De meeste ‘standaard’ plastic ringen hebben een speling van 2 tot 3 centimeter. Heb je per ongeluk de rails net iets te hoog opgehangen? Geen zorgen kies douchegordijnringen die net iets langer zijn. Sommige metalen ringen hebben een opvallend leuke functie. De metalen ringen kunnen namelijk gebruikt worden als schakels, wat betekent dat je de ene ring aan de andere kan ophangen. Dan hangt het douchegordijn ook nog met stijl.

3. Het douchegordijn ophangen

Eigenlijk is dit de eenvoudigste stap bij het ophangen van een douchegordijn. Sommige gordijnen hebben een waterafstotende voering aan een kant, let hierop bij het ophangen. De ringen hangen als het goed is aan de stang, nu is het tijd om het gordijn op te hangen. Duw de ringen door het douchegordijn en de eventuele voering. Een standaard douchegordijn van 180 cm moet minstens 3 tot 8 centimeter hangen boven de vloer. Dit is belangrijk, omdat sommige douchegordijnen niet bestand zijn tegen schimmels. Andere gordijnen zijn wel bestand tegen schimmels, deze kunnen ook de grond raken. Zorg ervoor dat je alles goed afmeet, zodat het gordijn op jouw ideale lengte hangt.

Heb je nog vragen over het ophangen van jouw gordijn? Laat een reactie, dan proberen we zo snel mogelijk te reageren!

2 reacties

 1. Is het beter om een korte douchegordijn te nemen voor het plekken van tegen je lichaam te voorkomen of een langere die op de grond komt met gewichten? Ik had gelezen dat door het druk verschil in de douche het naar je toe plekt en een kortere douchegordijn misschien de druk lager houdt.

  1. Hey Ben,

   Uit onze ervaring zorgt een te lang douchegordijn voor vochtplekken en schimmel. Een te kort gordijn laat teveel water door. Je kunt het gordijn inkorten (als het te lang is) of meet van te voren de lengte van het gordijn en hang er eventueel wat gewichtjes aan. Zo weet je zeker dat je goed zit.

   Groetjes,

   Redactie Woondesigns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave