DIY boeket: zelf droogbloemen maken

Droogbloemen boeket zelf maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wij bij Woon Designs zijn erachter gekomen dat we zelf ook goed woondecoraties kunnen maken door een workshop te volgen voor het maken van een DIY-boeket. Om jou daar ook van te kunnen laten genieten, hebben we ervoor gekozen om opnieuw een droogbloemen boeket te maken. Deze keer hebben we foto’s gemaakt en gaan wij jou uitleggen hoe het werkt.

Benodigdheden

Allereerst heb je natuurlijk een aantal materialen nodig om een droogbloemen boeket te maken. Althans het DIY boeket dat wij voor ogen hebben. Onderstaand hebben we foto’s gemaakt van deze benodigdheden. Op de eerste foto zie je ‘oase’, op de tweede foto een ‘schaar’, op de derde foto een ‘pot’ voor het boeket in te maken en op de laatste foto de ‘bloemen’.

Uitleg

In principe kun je vrij gemakkelijk zelf een droogbloemen DIY boeket maken. Als eerste moet de oase goed nat zijn. De oase even onder de kraan houden volstaat niet, omdat de oase goed nat moet worden van binnen.

Leg de oase daarom ongeveer 20 minuten in een emmer of bak met water. Wanneer hij vanzelf onder water gaat, is hij goed voor gebruik. Let op: duw de oase niet zelf onder water, want zo zorg je ervoor dat hij alsnog te weinig water opneemt van binnen. Je wilt niet dat de planten uitdrogen namelijk.

blank

Als het goed is, is je oase nu goed doorweekt. Zoals je ziet, hebben wij de oase in twee delen gesneden. Dit werkt overigens nog beter als je de oase uit het water hebt gehaald. De reden dat wij deze door midden hebben gesneden, is omdat hij zo beter in onze pot past. Het is even meten, maar uiteindelijk zal het er zo uit moeten zien:

blank

De bloemist waar wij de bloemen hebben gekocht, gaf ons als tip mee om de randjes af te snijden in verband met de vorm van de pot. Vandaar dat dit op bovenstaande foto er zo uitziet.

Wij hebben onderin de pot een kommetje op zijn kop geplaatst en daar water ingeschonken tot aan de oase. De reden hiervoor is dat de oase dan iets hoger staat. Zo kun je ook een iets grotere pot toch gebruiken voor dit DIY boeket.

Misschien ook interessant:

Nu kun je gaan beginnen met het opvullen van de oase in de pot. Begin het liefst altijd met al het groen dat je hebt en doe de bloemen pas op het laatst. Zo heb je een beter overzicht. De bedoeling is dat je een ronde vorm aanhoudt bij het maken van een droogbloemen boeket.

Als je begint met snijden, snijd je bloemen en groen dan schuin af. Op deze manier nemen de planten het beste water op.

blank

Als je de steel schuin hebt afgeknipt, pluk dan zeker 3 a 4 cm aan groen weg van de steel. Het lijkt in sommige gevallen zonde, maar er moet voldoende ruimte zijn voor de steel in de oase.

Bij de weinig ruimte laat de steel eerder los of krijgt hij te weinig water. Laat hem overigens ook niet te lang, anders komt hij er aan de andere kant weer uit.

blank

Het mooiste is als je onderaan de oase bij de rand van de pot begint. Zo kun je tijdens het maken van je droogbloemen boeket de ronde vorm het beste bewaren. Sla vervolgens een paar centimeter over naar boven en doe hetzelfde. Het is vooral een kwestie van proberen en creatief bezig zijn.

Daarnaast kun je ze het beste schuin in de oase steken. Als je appelblad gebruikt, kun je deze het best schuin naar boven steken, maar met deze groene bol vonden wij het mooier als deze schuin naar beneden erin gestoken wordt.

blank
blank
blank

Tips bij maken van droogbloemen boeket

  • Laat je door een bloemist informeren over welke bloemen geschikt zijn voor het maken van een DIY boeket. Het liefst wil je namelijk dat hij lang meegaat, dus kun je het beste gebruik maken van bloemen of groen dat indroogt zoals gipskruid.
  • Koop een goede hoogte qua pot. Als de pot te klein is, past de oase er niet in en als de pot te groot is, valt het boeket te veel in de pot.
  • Plaats een bord of placemat onder je pot. Mocht er water uit de onderkant lekken in het begin, voorkom je kringen op je tafel.
  • Draai regelmatig met de pot rond. Zo zie je pas echt of het droogbloemen boeket zijn vorm behoudt en of je lege plekken hebt gemist.
  • Koop geen groen of bloemen met een fragiele steel. Deze breekt snel af bij het steken in de oase. Als je niet weet welke steel sneller afbreekt dan anderen, vraag dan je bloemist om hulp of vraag het ons! Wij hebben inmiddels ook de nodige kennis verschaft over bloemen en planten.

Eindresultaat

Lees ook:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave