Goedkoop en stijlvol een badkamer inrichten

Badkamer goedkoop stijlvol inrichten

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Het renoveren of opnieuw stijlvol inrichten van een badkamer kan ontzettend duur zijn. Maar je hebt geen grote renovatie nodig om de badkamer een stijlvolle en luxe uitstraling te geven.

Als het niet mogelijk is een nieuwe tegelvloer te leggen, een luxe regendouche te installeren of een vrijstaand bad te plaatsen, dan zijn er nog steeds genoeg opties om de badkamer een luxe uitstraling te geven. Met de trends meegaan hoeft echter niet duur te zijn, hieronder geven wij je enkele opties om de badkamer weer te laten shinen.

1. Creëer een zitplek

De eerste tip bij het stijlvol inrichten van jouw badkamer is het creëren van een zitplek. De meest dure badkamers in chique villa’s en dure hotels beschikken over een zitplek. Een leuke tuinstoel, zitzak of barkruk kan al een bijzonder groot verschil maken. Waarom je nagels lakken op de rand van het bad? Als je ook op de nieuwe zitplek kunt plaatsnemen!

2. Bewaar overzicht in de badkamer

Ben je ooit wel eens in een badkamer geweest waar alles ontzettend rommelig was? De wastafel lag vol met spullen, handdoeken lagen op de grond en de shampoo flessen over de hele badkamer. Kortom, de badkamer lijkt zo ontzettend goedkoop en onoverzichtelijk.

In een luxe en dure badkamers daarentegen is alles netjes opgeruimd, elk accessoire heeft een eigen plek. Zoals we al zeiden, jouw badkamer opnieuw stijlvol en goedkoop inrichten hoeft niet duur te zijn.

blank

Koop bijvoorbeeld handige bakjes om alle spulletjes in te doen (zie foto), een schaaltje om zeep op te leggen of een mooie beker om de tandenborstel in te doen.

Badkamer stijlvol inrichten

Enkele voorbeelden zijn:

  • Schaaltje voor zeep
  • Een beker voor tandenborstels
  • Mandje/ bakje voor douchegel, shampoo of andere badspullen
  • Een kleine prullenbak
  • Een wasmand
  • Een vaste plek voor handdoeken

3. Vervang de oude badmat

Badkamer stijlvol inrichten

Een badkamer stijlvol inrichten kan al met de kleinste aanpassingen. Bijna iedereen heeft een badmat in de badkamer, maar de meeste mensen vergeten deze te vervangen.

Een oude versleten badmat geeft de badkamer een onverzorgde uitstraling, vervang deze dus snel! De meest luxe badkamers zijn ook verzien van een badmat. De badmatten in dure badkamers zijn meestal van Perzische of Turkse producenten.

blank

De kleuren en prachtige patronen zullen jouw badkamer naar een nieuw level brengen.  Perzisch of Turks tapijt kan dus zeker een verfijnde toevoeging zijn aan jouw badkamer.

4. Hang een mooie spiegel op

blank

In badkamer stijlvol inrichten kan ook met een nieuwe spiegel. De meeste van ons nemen genoegen met een spiegel van de Action of een andere discounter.

Een  mooie spiegel laat echter een stukje persoonlijkheid zien. Kies daarom een spiegel die jij met zorg hebt uitgekozen. Maak de spiegel een centraal punt in de badkamer.

blank

Let bij het kopen van een nieuwe spiegel op de details in de lijst of de mogelijkheid tot verlichting. Een spiegel met houten lijst kan bijvoorbeeld erg mooi zijn.

5. Koop nieuwe handdoeken

Badkamer goedkoop inrichten

Goedkoop zacht en stijlvol een badkamer inrichten? Probeer eens een nieuwe set handdoeken. De nieuwe handdoeken kunnen net dat kleine verschil maken.

In luxe badkamers zie je vaker handdoeken met borduurwerk, dit zou ook iets voor jou kunnen zijn. Vind je geborduurde handdoeken niet mooi, kies dan voor een leuke en opvallende kleur die uiteraard past bij de inrichting van jouw badkamer.

Als je nog steeds twijfelt over de kleur kun je altijd nog kiezen voor zwart of wit dat past namelijk altijd.

6. Alles op de juiste plek

Badkamer inrichten

Succesvolle ontwerpers hebben een ding met elkaar gemeen, zij weten alles van compositie. Een badkamer kan niet stijlvol worden ingericht als niets een duidelijke plek heeft. Handdoeken gaan slingeren en badjassen liggen op random plekken, het lijkt net een overvolle wasruimte. Zorg dat alles een duidelijke plek krijgt. Kortom, opgeruimd staat netjes!

7. Herstel het bad of de douche

Ben je aan het twijfelen om het bad of de oude gele douche te vervangen? Wacht dan heel eventjes en lees wat wij te zeggen hebben. Een totale vervanging van het bad of de douchecabine is namelijk ontzettend duur.

Tuurlijk, als jij toe bent aan een hele nieuwe look zou ik zeggen ga je gang. Een andere optie is om de vergeelde of beschadigde douche of badkuip te verven. Het kan je ontzettend veel geld besparen en geeft de badkamer een nieuwe look.

8. De badkamer stijlvol inrichten met zwart

blank

Wil je jouw badkamer stijlvol inrichten? Kies dan voor zwarte accessoires! De kleur zwart is namelijk simpel, stijlvol en tijdloos. Daarbij kan zwart goed gecombineerd worden met andere kleuren. Als een badkamer bijvoorbeeld is geverfd met een retro verfkleur, dan kunnen zwarte accessoires net de ‘finishing’ touch geven.

9. Een fotogalerij

blank

De badkamer stijlvol inrichten op een creatieve manier? Een leuk idee is een fotogalerij in de badkamer ophangen. Je kunt er foto’s ophangen van familie, huisdieren of vakantiefoto’s, bijvoorbeeld boven de wc. Vertel bijvoorbeeld een verhaal a.d.h.v. de foto’s en kies lijsten passend bij de look van de badkamer.

10. Een design mix

Gooi verschillende designstijlen in de mix. Heb je een moderne badkamer? Koop dan leuke industriële of vintage accessoires voor op de badkamer, varieer met verlichting, badmatten en zeepdispenser. Het gebruik van verschillende materialen zoals hout, steen of metaal geven de badkamer een compleet andere look.

11. Kies groot in klein

Heb je een kleine badkamer, maar wil je toch een make-over en de badkamer stijlvol inrichten? Ga dan op zoek naar opbergkasten die goed passen in jouw badkamer en maak gebruik van de ruimte. Of bevestig lange houten planken aan de muur om spullen op te zetten.

blank

Bonte kleuren verrijken een kleine ruimte, wees niet bang om aparte kleuren en patronen te gebruiken. De kleine ruimte wordt hierdoor juist levendiger en aantrekkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave